Hírek: Aktualitások

Öngyilkosság Megelőzés Világnapja (2012-09-10)

Öngyilkosság Megelőzés Világnapja A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége honlapjáról

"Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden évben szeptember 10-én tartják világszerte a International Association for Suicide Prevention (IASP) kezdeményezésére a WHO közreműködésével.

Az IFOTES (International Federation of Telephone Emergency Services) a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Nemzetközi Szövetsége, mint a IASP tagszervezete az idei évben is megkapta az IASP elnökének Lanny Bermannak a felhívását.

„World Suicide Prevention Day - 10 September 2012. Öngyilkosság Megelőzési Világnap.

Ennek az évnek a témája: „Öngyilkosság megelőzés a Világban: A proaktív tényezők erősítése és a Reményre Nevelés"

A krízis általános helyzetére való tekintettel, mely a társadalom és az egyén nagy részét érinti, javasoljuk tagjainknak,. hogy saját országaikban segítsék azon kezdeményezéseket, melyek az öngyilkosság megelőzését tűzték ki célul, és korrekt információkat biztosítsanak ebben a kérdésben és ezekben a szolgáltatásokban, melyek képesek a segítségnyújtásra és szükség esetén támogatják az arra rászorulókat."

Hazánkban több mint egy éve működik a 116-123-as európai uniós rövidített hívószám, mely mobil telefonról is ingyenesen hívható. A segítség kérések, hívások növekedése jelenti e téma kiemelt jelentőségét.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége kötelességének érzi, hogy támogassa a felhívást, és mozgósítsa a Magyarországon működő, öngyilkosság megelőzéssel foglalkozó szervezeteket.

Mint minden évben, az idén is szeptember 10-én este 8 órakor szolgálataink, és önkénteseink gyertya gyújtással emlékeznek, támogatva ezzel az öngyilkosság megelőzést, emlékezve elveszített szeretteinkre, segítve az öngyilkosság túlélőit az Öngyilkosság Megelőzés Világnapján."

Forrás: LESZ

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra