Köszöntő

Tisztelt Látogatóink!

Sok szeretettel köszöntjük Önöket Tagságunki, Elnökségünk és a magunk nevében megújult portálunkon!

Oldalainkon friss hírekkel, naprakész jogszabályokkal, megrendelhető hírekkel, hírlevelekkel, szakmai anyagokkal, útmutatókkal, és még számtalan más dologgal kívánjuk tájékoztatni Önöket.

Megoldottuk, hogy RSS szolgáltatásunk igénybevételével Önök egyszerűen és kényelmesen férjenek hozzá az oldalunkon megjelenő tartalmakhoz. Az RSS-hírcsoportokon keresztül folyamatosan, s szinte azonnal értesülhetnek arról, ha Híreink, Szakmai  Híreink rovataiban új cikk jelenik meg!

Hírek rovatunkban a napi aktualitásokról tájékoztatjuk olvasóinkat, Szakmai Hírek rovatunkban a szociális-, gyermekvédelmi szakmai tevékenységük végzéséhez kívánunk információkat nyújtani, és itt tesszük elérhetővé azokat a friss segédanyagokat, nyomtatványokat, amelyek használata nélkülözhetetlen napi munkájuk során.

Az RSS használatával elkerülhetik, hogy a Hírek, Módszertani Hírek oldalait naponta többször is végig kelljen nézni, hiszen az újonnan felkerült anyagok megjelenéséről az RSS-olvasó programon keresztül értesülnek, mely szinte azonnal jelez, ha portálunkon új anyagot publikálunk.

Az RSS használata nem nehéz, portálunk RSS-hírcsatornájához például a Firefox 12 böngészővel, vagy az Internet Explorer 9-cel alapból hozzáférhet, további ingyenes programokat pedig pl.: az Origo SzoftverBázisról tölthet le. Mindkét böngészővel kényelmesen feliratkozhat Híreink rovatainak friss híreire: ehhez mindössze rá kell böknie a Híreink fejléceiben lévő RSS címkék valamelyikére. Firefox 12 esetén az RSS címkék valamelyikére kattintás után felnyíló ablakban elég rákattintani a Feliratkozás gombra, s a rovat új hírei mindig automatikusan bekerülnek könyvjelzői közé. Az Internet Explorer 9-es változatát használók esetén is a kattintás után megjelenő új ablakban lehet előfizetni a hírcsoportra, ehhez az oldal tetején lévő sárga dobozban kell az "Előfizetés hírcsatornára" (Subscribe to this feed) feliratra kattintani. A Microsoft böngészőjében ezt követően a "Könyvjelzők" (bookmarkok) mellett, a csillag gombra kattintva érhetők el "Hírcsatornák" (Feeds) néven.

Ha a leveleik olvasásához MS Office Outlook 2007 vagy magasabb verzójú programot használnak az RSS-hírcsatornáinkra történő feliratkozás gyorsan és egyszerűen elvégezhető, semmiféle regisztrációra vagy díjfizetésre nincs szükség. Az "előfizetés" után az RSS-mappákban megjelennek a híreink tartalmának címsorai. Az RSS-elemek az e-mail üzenetekhez hasonlóan használhatóak, ha érdekesnek tűnő címsort lát, megnyitásához egyszerűen csak rá kell kattintania.

Letöltések rovatunkban érhetik el és tölthetik le szándékunk szerint negyedévente megjelenő Hírlevelünket és módjukban áll az is, hogy Portálunkon keresztül feliratkozzanak a Hírlevélre, így azt megjelenésük pillanatában a feliratkozásukban megadott e-mail címen automatikusan megkapják. Szintén a Letöltések menüpont használatával érhetik el megjelent Útmutatóinkat, a Szakmai anyagok, kiadványok című válogatásunkat. Az itt található anyagokkal szintén a napi munkájukat kívánjuk segíteni.

Fórumunk, véleményezhető Híreink segítségével interaktív élő kapcsolat kialakítására törekszünk mind a tagságunk, mind az egyéb felhasználók vonatkozásában. GYIK rovatunk segítségével a gyakori, mindenkit érintő kérdésekben szeretnénk eligazodást biztosítani. Galéria rovatunkban rendezvényeink, fontosabb események,  találkozóink képeit találhatják meg.

Portálunk megújításának célja, hogy Tagságunk, a sajtó képviselői és mindenki aki itt jár, megtalálja munkájának, érdeklődésének, esetleges problémája megválaszolásának megfelelő információkat.

Ha portálunkon nem sikerül megnyugtató megoldásokat találniuk kérem, hogy osszák meg velünk gondjaikat, észrevételeiket, javaslataikat.

Reméljük, még sok olyan közlést találnak internetes bemutatkozó, és egyéb oldalainkon, amelyek felkeltik érdeklődését szervezetünk, tevékenységünk iránt, és személyesen is köszönthetjük Önöket tagjaink sorában.

Őszinte tisztelettel köszönti Önöket:

Takács ImreGál AntalSzabó János
elnökszakmai alelnökszervezeti alelnök