Hírek: Aktualitások

Megújul a gyermekvédelmi ellátás (2012-11-19)

Megújul a gyermekvédelmi ellátás Az Új Széchenyi Tervből 2,4 milliárd forinttal segítette a kormány az állami gondoskodásban élő gyermekek jobb ellátását, társadalmi beilleszkedését. Közlemény.

 

Ebből az összegből pályázati úton gyermekvédelmi intézmények korszerűsítésére, lakókörnyezetbe illeszkedő új intézmények létrehozására és régi, nagy létszámú bentlakásos intézmények kiváltására nyílik lehetőség.

A támogatás révén a konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) legkevesebb 20, maximum 300 millió forint fordítható a pályázatban megfogalmazott célok megvalósítására. Ennek eredményeképp a gyermekek kisebb, korszerűbb intézményekben élhetnek, ami nagymértékben elősegíti a társadalmi integrációjukat.

A gyermekvédelmi bentlakást nyújtó otthonok egy része korszerűtlen, nagy létszámú intézményként működik, gyakran a célra alkalmatlan, a törvényi előírásoknak nem megfelelő körülmények között. Ez megnehezíti a gyermekek, fiatal felnőttek megfelelő ellátását, társadalmi integrációját és a családjukkal való kapcsolattartást is.

A pályázat 10 intézmény átalakítását, korszerűsítését, a férőhelyek bővítését teszi lehetővé. Az intézkedés megkönnyíti a gyermekvédelmi gondoskodásban és a gyermekvédelmi alapellátás látóterébe kerülő gyermekek és fiatalkorúak mindennapi életét az ország számos pontján, így többek között Székesfehérváron, Nyíregyházán, Veszprémben és Debrecen környékén.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra