Hírek: Aktualitások

A kormány két évvel meghosszabbítja a jelenlegi korkedvezményes nyugdíjrendszert (2012-12-22)

A kormány két évvel meghosszabbítja a jelenlegi korkedvezményes nyugdíjrendszert A Kormányzati Portálon megjelent közleményt honlapunkon is közöljük

"Annak érdekében, hogy a korkedvezményes rendszer átalakításáról megalapozott, részletes vizsgálaton alapuló döntés szülessen, a kormány két évvel, 2014 végéig meghosszabbítja a jelenlegi korkedvezményes rendszert. Közlemény.

Ez idő alatt a munkavédelmi szervezet feladata, hogy megvizsgálja, a korkedvezmény-biztosítási járulék alóli mentesítési eljárás keretében minden érintett foglalkoztatót és munkakört, milyen valós ártalmak érik a munkavállalókat.

A korkedvezményes nyugdíj rendszerét több mint 40 éve vezették be. Ennek alapján azok mehettek korábban nyugdíjba, akik munkájuk során fokozott egészségkárosodásnak voltak kitéve. Negyven év alatt azonban sokat változtak a munkakörülmények, a technikai feltételek és az egészségvédelem. Több olyan veszélyes munkakör nem létezik ma már, amire korkedvezmény járt. Sok esetben ugyanott, ugyanazt – a korábban még rendkívül veszélyes fizikai munkát – ma már géppel végzik. A nyugdíjból időközben korhatár előtti ellátás lett. A korkedvezményre vonatkozó rendelkezések ezért 40 év után felülvizsgálatra, változtatásra szorulnak."

(Emberi Erőforrások Minisztériuma - Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra