Hírek: Aktualitások

Ugrik a közmunka, ha lóg a gyerek (2013-03-05)

Ugrik a közmunka, ha lóg a gyerek Kizárhatják a közfoglalkoztatásból a 30 órát igazolatlanul hiányzó gyermekek szüleit - ezt javasolja Pintér Sándor. A belügyminiszter indítványa szerint nem lehet közmunkás az sem, aki nem tartja rendben a lakókörnyezetét.

Kizárhatják a közfoglalkoztatásból a 30 órát igazolatlanul hiányzó gyermekek szüleit - ezt javasolja Pintér Sándor. A belügyminiszter indítványa szerint nem lehet közmunkás az sem, aki nem tartja rendben a lakókörnyezetét.

Pintér Sándor belügyminiszter azt javasolja, három hónapra zárják ki a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akik nem teljesítik a gyermekük tankötelezettségével kapcsolatos kötelezettségeiket, vagy nem tartják rendben lakókörnyezetüket.

A parlament honlapján olvasható indítvány szerint ki kell zárni a közfoglalkoztatásból azt, aki ellen szabálysértési eljárás van folyamatban tanköteles gyermekének mulasztása miatt, illetve akit ezért három hónapon belül jogerősen elmarasztaltak. Ilyen eljárás akkor indul a szülő ellen, ha a gyermeke 30 órát igazolatlanul mulaszt az iskolában.

Ugyancsak kizárná a belügyminiszter a közmunkából azokat, akik nem teljesítik a lakókörnyezetük - kertjük, udvaruk - tisztán tartására vonatkozó, önkormányzati rendeletben előírt kötelezettségüket. A kizárásról a munkaügyi kirendeltség dönthetne a szabálysértési hatóság megkeresése után és a települési jegyző igazolása alapján.

Forrás: ORIGO

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra