Hírek: Aktualitások

Létrejött a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (2013-06-05)

Létrejött a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács Létrejött a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT), amely feladata, hogy a veszélyhelyzetben összehangolja a karitatív tevékenységeket.

Létrejött a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT), amely feladata, hogy a veszélyhelyzetben összehangolja a karitatív tevékenységeket – jelentette be ma reggel Budapesten Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Az NHKT létrehozásának célja, hogy veszélyhelyzet kihirdetését követően összehangolja a karitatív segítségnyújtást, valamint figyelemmel kísérje a veszélyhelyzetben folytatott adományozási gyakorlatot. A mai naptól él a „Nemzeti Összefogás Számlaszáma” is: a 11711711-22222222 es (OTP) számlaszámra várják a pénzbeli adományokat, amelynek elosztását az NHKT koordinálja.

Fotó: Botár Gergely



A Kormány által létrehozott testület elnöke az emberi erőforrások minisztere, tagjai a belügyminiszter által kijelölt állami vezető, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviselője, valamint országos karitatív szervezetek: a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt.

Jogszabálytervezet

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra