Hírek: Aktualitások

Tizenöt évet kaphatnak a gyerekkínzók (2013-11-28)

Tizenöt évet kaphatnak a gyerekkínzók A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének Elnöke, Takács Imre a Mokkában adott interjút a témával kapcsolatban

A gyanú szerint bántották és szexuálisan zaklatták a nyolc, kilenc és tíz éves kicsiket. A stúdióban Takács Imre, a Magyar Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke válaszolt a Mokka kérdéseire.

- Mindhárom gyermek iskoláskorú volt, hogyan maradhatott titokban ennyi kegyetlenség, ilyen hosszú időn keresztül?
- A helyi általános iskola igazgatója azt nyilatkozta ők mindent megtettek az ügy érdekében, családlátogatás, rendőrségi ügyintézés, ruhagyűjtés, tetűirtás, gyámhatóság, családsegítő értesítése, akkor mi lehetett a baj?
- Miért telt négy évbe, hogy ezeket a gyerekek végre nevelőszülőkhöz kerüljenek?
- Főleg azért érthetetlen ennek a három kisgyereknek a sorsa, mert két testvérét már kiemelték a családból, ha az ő esetükben ez indokolt volt, hogyan maradhatott ugyanabban a környezetben ez a három gyerek?
- A folyamat elméletileg úgy működik, hogyha gond van a gyerekkel, azt jelzi az iskola a családsegítőnek, aki jelez a gyámhivatalnak, amely megteszi a szükséges ellenőrzéseket, és ha kell, kiemeli a gyerekeket családjukból. Hol veszhetett el a rendszerben ez a három gyerek?

imre.jpg

A teljes videót ITT tekintheti meg!

Forrás: TV2

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra