Hírek: Aktualitások

Tízmilliárd forint szociális intézmények felújítására (2013-12-21)

Tízmilliárd forint szociális intézmények felújítására A kormány ebben a ciklusban több mint tízmilliárd forintot fordított, illetve fordít szociális intézmények felújítására, korszerűsítésére...

A kormány ebben a ciklusban több mint tízmilliárd forintot fordított, illetve fordít szociális intézmények felújítására, korszerűsítésére - mondta a szociális és családügyi államtitkár pénteken Hajdúböszörményben.

 

Soltész Miklós a helyi Fazekas Gábor idősek otthona korszerűsítésének alapkőletételén emlékeztetett a kormány döntésére: e szerint jövőre a szociális ágazatban dolgozókat is megilleti a bérpótlék, márciusban fizetik ki először, de januártól visszamenőleg.

Az intézkedés 70-90 ezer dolgozót érint, 5-11 százalék, vagyis 6-17 ezer forint közötti bérpótlékot kapnak a besorolásuknak megfelelően - ismertette a részleteket az államtitkár.

Kiss Attila (Fidesz), Hajdúböszörmény polgármestere elmondta: az önkormányzat sikeres pályázatának eredményeként mintegy 180 millió forint európai uniós és hazai központi forrásból újul meg a Fazekas Gábor idősek otthona.

Az otthonnak jelenleg több mint száz idős lakója van, elhelyezési körülményeik, valamint az ott dolgozók munkakörülményei jelentősen megváltoznak a beruházás elkészülésével - tette hozzá a polgármester.

A tíz hónapig tartó kivitelezési munkák során akadálymentesítik az intézményt, korszerűsítik a fűtést, átalakítják és bővítik a konyhát és a mosodát, a foglalkoztatóhelyiséget, és fejlesztik a számítógépes hálózatot - mondta Kiss Attila.

Videó

(MTI)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra