Hírek: Aktualitások

Szervezkedjünk tüzelőért (2014-10-03)

Szervezkedjünk tüzelőért 5000 fő alatti településen él? Fával vagy szénnel fűt? Nehézséget okoz a téli tüzelő beszerzése? Akkor az Ön települése jogosult szociális tüzelőt (tüzifát és szenet) igényelni! Ismerje meg a részleteket és tegyen róla, hogy ez a segítség eljusson a telep

5000 fő alatti településen él? Fával vagy szénnel fűt? Nehézséget okoz a téli tüzelő beszerzése? Akkor az Ön települése jogosult szociális tüzelőt (tüzifát és szenet) igényelni! Ismerje meg a részleteket és tegyen róla, hogy ez a segítség eljusson a településén élő rászorulókhoz. Fogjon össze társaival és érdeklődjön együtt a polgármesternél, beadta-e már a pályázatot!

A szociális tüzelő támogatás egy 2011-ben bevezetett állami támogatás, amelyet a települési önkormányzatok hívhatnak le, a pénzből tüzelőanyagot vásárolhatnak és azt szétoszthatják a rászoruló lakosság között. A program sok szempontból kritizálható, pl. azért, mert nem jelent hosszú távú megoldást (Mi a baj a szociális tüzelővel?), vagy mert csupán az igények töredékét fedezi. Azonban az erre elkülönített pénzt mégsem kellene benne hagyni az államkasszában. Ezért indítottuk ezt a kezdeményezést.

MIT TEHET ÖN AZÉRT, HOGY ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZZON A SZOCIÁLIS TÜZELŐRE?

Tájékoztassa az önkormányzatot a pályázati lehetőségről. Kérdezze meg, hogy terveznek-e pályázatot benyújtani. Kérje meg polgármesterét, hogy legkésőbb október 6-ig nyújtsa be a pályázatot!

A hivatalok sokszor vonakodnak a szétosztással járó bonyodalmaktól. Ajánlja fel segítségét a rászorulókkal való együttműködésben.

Tájékoztassa az önkormányzatot, hogy a pályázati adatlap az ebr42 önkormányzati információs rendszerben érhető el, ott kell kitölteni és onnan kinyomtatni. FONTOS: a kizárólag papír alapon benyújtott támogatási kérelem érvénytelen!
A további lépésekért és további információért kérem nézze meg a http://tuzifakampany.wordpress.com/ oldalt, vagy olvassa el a csatolmányt.

Kapcsolat: Blog: http://tuzifakampany.wordpress.com/ Email: tuzifakampany@gmail.com T: 70/771-3576 (Peták Péter), 70/217-2601 (Sebály Bernadett)

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra