Hírek: Aktualitások

Új támogatási rendszer lép életbe 2015-ben (2014-11-20)

Új támogatási rendszer lép életbe 2015-ben A kormány célja a teljes foglalkoztatottság, ehhez pedig át kellett alakítani a támogatási rendszert – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő.

A kormány célja a teljes foglalkoztatottság, ehhez pedig át kellett alakítani a támogatási rendszert – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő. A kormányszóvivői sajtótájékoztatón Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bejelentette: az igazságos, átlátható és visszaélésektől mentes szabályozás 2015 márciusától lesz hatályos.

 

Az új támogatási rendszerben emelkedik az állami támogatások összege – közölte a kormányszóvivő. A kormány fontos célnak tartotta a szabályozás megalkotásánál, hogy a rászorulóknak jusson a pénz, akik pedig visszaélnének vele, azok ne kapjanak támogatást – tette hozzá. Kurucz Éva elmondta: a központi források szétosztása területi alapon, önkormányzati hatáskörben történik a jövőben.

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Senkit sem hagyunk az út szélén – hangoztatta Czibere Károly. Az államtitkár kifejtette: a korábbi rendszer megújításánál fontos szempont volt, hogy igazságos, átlátható és visszaélésektől mentes legyen. A jövedelemkompenzáló támogatásokat teljes egészében a központi költségvetés finanszírozza, az adminisztrációt a járási hivatalok intézik.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bejelentette: az új rendszer 2015. március 1-jén lép életbe.

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

A települési támogatások csoportjánál maguk az önkormányzatok lesznek a felelősek annak megítéléséért, hogy kik kapják a támogatásokat, az ő döntésük az, hogy valóban az arra rászorulókhoz jusson el a pénz – mondta Czibere Károly.

Az államtitkár hozzáfűzte: az új rendszerben tovább emelkednek a szociális védelemre fordított összegek, a teljes szociális védelmi kiadási kassza 15-20 milliárd forinttal lesz több jövőre, mint idén volt.

VIDEÓ

(kormany.hu, MTI)

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra