Hírek: Aktualitások

Egyeztettek a szociális életpálya munkacsoportok (2015-06-04)

Egyeztettek a szociális életpálya munkacsoportok Június 2-án ismét üléseztek a szociális életpálya munkacsoportok...

A kormány elkötelezett a szociális ágazattal való folyamatos és intenzív párbeszéd fenntartásában. Június 2-án ismét üléseztek a szociális életpálya munkacsoportok, melyekben a szociális terület szakszervezetei is képviseltetik magukat. Az ülésen a munkacsoport tagjai megvitatták a nyáron bevezetésre kerülő bérkiegészítést. Közlemény.

Az egyeztetésen Czibere Károly államtitkár ismertette a kormány döntését. A kormány döntött a szociális dolgozók bérkiegészítéséről, melynek keretében 7,6 milliárd Ft összegű bérkiegészítést biztosít 2015. július 1-jétől az ágazat dolgozói számára. Az idei költségvetésben a 2014 januárjától bevezetett bérpótlék és a bérkiegészítés közel 20 milliárd forintot, a 2016-os költségvetésben pedig 28 milliárd forintot jelent. Összességében a kormány három év alatt 60 milliárd forintot fordít a szociális ágazatban dolgozók bérének emelésére.

A kormány célja a bérkiegészítéssel a minőségi szolgáltatások megerősítése. A bérkiegészítés fókuszában elsősorban a közép és felsőfokú végzettséggel rendelkező, valamint a több éves tapasztalattal, gyakorlattal bíró szociális dolgozók állnak. A kormány döntése valamennyi fenntartótípusra vonatkozik: az állami, de az egyházi, az önkormányzati és a civil fenntartású intézményekben dolgozó szociális munkavállalókat egyaránt érinti.

A kormány érdekelt a szociális ágazattal való folyamatos egyeztetés és konzultáció rendszerének fenntartásában, ezért tovább folytatódnak a 2014 augusztusa óta tartó egyeztetések a Szociális Ágazati Sztrájkbizottsággal, valamint a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével, valamint a szociális életpálya munkacsoportok is tovább folytatják a munkát.

(EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra