Hírek: Aktualitások

MÚLTIDÉZŐ – MACSGYOE ORSZÁGOS KONFERENCIA 2021 (2022-05-04)

MÚLTIDÉZŐ – MACSGYOE ORSZÁGOS KONFERENCIA 2021 Összefoglaló és videó

 

MÚLTIDÉZŐ – MACSGYOE ORSZÁGOS KONFERENCIA 2021

Nagy öröm volt immár személyesen, 31. alkalommal találkozni a családsegítő és gyermekjóléti intézményeknél dolgozó kollégákkal. A konferencia vezérfonala a különböző rendszerek kölcsönhatása, a társadalmi folyamatok és a segítő munka egymásra gyakorolt hatása volt.

A több mint 300 fő részvétele három napon át igazán katartikus élményt jelentett. Sokak szerint a szakma eddigi legmagasabb szintű rendezvénye volt.

Briliáns előadást tartott Csepeli György, Szöllősi Gábor, Pogátsa Zoltán, Tari Annamária, Takács Imre előadása kapcsán áttekintést kaptunk a családsegítés kezdetétől napjainkig terjedő időszak változásairól, szakmánk alapértékeiről.

A szaktárca képviselőitől naprakész új információkhoz jutottunk, többek között az elkövetkező időszak fejlesztési koncepcióiról. Konzultációt folytattunk a helyettes államtitkárral, az államtitkárság és a szociálpolitikai főigazgatóság munkatársaival. Központi kérdés volt a szociális területen várható bérfejlesztés.

A szekciókban az aktuális kihívásokról beszélgettünk. Az OKIT, és a rendőrség képviselőivel a párkapcsolati erőszak területén való együttműködések nehézségeit, sikereit értékeltük ki, nagy érdeklődés volt az intézményvezetők munkáját elemző szekció iránt. Az iskolai segítés, az iskolapszichológus, a pedagógus és a segítő együttműködése is kiemelt figyelmet kapott. A sikeres és örömteli segítő munka titkait vizsgáló szekcióban az esetmunka sikeréhez vezető út került górcső alá. Plenáris ülés keretében hallgattunk meg új, kreatív módszereket a család és gyermekjóléti szolgálatok munkájában.

Sikerült néhány előadást rögzítenünk, ezek közül most Dr. Szöllősi Gábor előadását nézhetik meg azok, akik nem tudtak részt venni a konferencián, de akik hallották azok is sok új rétegét fedezhetik fel benne.

Videó link


 

Takács Imre

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra