Hírek: Képzések

Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó szakirányú továbbképzés (2020-04-21)

Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó szakirányú továbbképzés Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hirdetménye

Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó szakirányú továbbképzés

A képzés célja:

A gyermek- és ifjúsági korosztállyal foglalkozó szakemberek szakmai kompetenciájának, identitásának fejlesztése, valamint a korábban megszerzett ismeretek kiegészítése a gyermekvédelmi, vagy iskolai tevékenység során fontos ismeretekkel.

Jelentkezési feltételek:

Egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és valamely humán (bölcsész, egészségügyi, jogi, közigazgatási vagy államigazgatási, közgazdasági, pedagógus, szociális, teológiai) jellegű szakon, vagy rendészeti, katonai szakon szerzett szakképzettség. A jelentkezésnél előnyt jelent a szakmai tapasztalat családokkal, gyermekekkel és fiatalokkal végzett segítő munkában.

Ideális jelentkező:

Óvodapedagógus, tanító, tanár, gyógypedagógus, védőnő, teológus, jogász, közgazdász, népművelő és felsőfokú szociális, közigazgatási, rendészeti, katonai végzettségű szakember.


Képzési idő: 4 félév

Munkarend (tagozat): levelező

Képzés gyakorisága: félévente max.. 10 konzultációs nap. A harmadik és negyedik félév - a foglalkozások mellett - a záró-dolgozat megírására is szolgál.

Min. létszám: 10 fő Max. létszám: 30 fő

Finanszírozási forma: Költségtérítéses, 120.000 Ft/félév (2020)


Elhelyezkedési lehetőségek:

A képzés gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadói feladatokra készít fel. A képzés a gyermekjóléti szolgálatban, területi gyermekvédelmi szakszolgálatnál, átmeneti otthonban, lakásotthonban, óvodában, iskolákban (óvodai- és iskolai segítői munkakör betöltésére is), valamint önkormányzati és állami hivatalokban egyes gyermekvédelmi munkakörök betöltésére jogszabály alapján jogosít. (A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet)

Képzés helye:

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar - SZTE-ETSZK

Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék. 6726 Szeged, Bal fasor 39-45.

A jelentkezés módja és feltételei:

Az intézmény által kibocsátott jelentkezési lapon, mely a www.etszk.u-szeged.hu honlapról letölthető: http://www.etszk.u-szeged.hu/karrol/szakiranyu-tovabbkepzes/gyermek-ifjusagvedelmi

Jelentkezési határidő:

2020. július 31.


Érdeklődni lehet:

Baricsa Ildikó (kapcsolattartó)

Dr. Miszlai Péter

miszlai.peter@etszk.u-szeged.hu

Cím: 6726 Szeged, Bal fasor 39-45.

Tel: (62) 545-150

E-mail: szocmunka@etszk.u-szeged.hu

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra