Hírek: Konferenciák, rendezvények

„Lelkigondozás katasztrófahelyzetben” (2012-09-10)

„Lelkigondozás katasztrófahelyzetben” A Magyar Református Szeretetszolgálat konferenciát szervez „Lelkigondozás katasztrófahelyzetben" címmel lelkipásztorok, lelkigondozók, segítő foglalkozásúak, egyetemi hallgatók, és minden érdeklődő számára.

A Magyar Református Szeretetszolgálat konferenciát szervez „Lelkigondozás katasztrófahelyzetben" címmel lelkipásztorok, lelkigondozók, segítő foglalkozásúak, egyetemi hallgatók, és minden érdeklődő számára.

Az előadók a katasztrófa-lelkigondozás kérdésének lehetőségeit és egyházi exportálását különböző aspektusokból közelítik meg. A konferencia célja, hogy bemutassuk és teológiailag értékeljük a katasztrófa-lelkigondozás elméletét és gyakorlatát, további konzekvenciákat levonva az egyház gyakorlatára nézve. Célunk, hogy a korábban megalapított MRSZ Krízisintervenciós Katasztrófa-lelkigondozói Csoportba önkéntesen jelentkezett lelkipásztorok, segítő szakemberek megismerkedjenek, estelegesen új önkéntesek jelentkezzenek, s szakmai kérdésekről, tervekről, lehetőségekről gondolatokat cseréljünk.

Az MRSZ Krízisintervenciós Katasztrófa-lelkigondozói Csoport és a konferencia szakmai mentora Dr. BODÓ Sára egyetemi docens (Debreceni Református Hittudományi Egyetem).

Helyszín: Magyar Református Szeretetszolgálati Iroda, 1146 Budapest, Hungária körút 200.
Időpont: 2012. szeptember 29. 09:00-13:00

A konferencia előadói:

Szabó Eszter, pszichológus, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Magatartástudományi Intézet egyetemi oktatója, doktorjelölt;

Gere Gábor, református lelkipásztor (Varbó), a Tiszáninneni Református Egyházkerület katasztrófavédelmi koordinátora;

Kovács Péter alezredes, pszichológus, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főpszichológusa;

Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész (HM Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat), PhD hallgató (DRHE), az MRSZ Krízisintervenciós Katasztrófa-lelkigondozói Csoport vezetője.

A konferencián való részvétel ingyenes. A programot, meghívót megtekintheti ITT.

Regisztráció: 2012. szeptember 21-ig
e-mailben: lovass.sajtos@jobbadni.hu
vagy postai úton:
MRSZ Krízisintervenciós Katasztrófa-lelkigondozói Csoport,
4026 Debrecen Hatvan utca 1/a.

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra