Hírek: Konferenciák, rendezvények

“Hogy is van ez? – 20 év” - SZOSZAK IX. Országos Szociális Szakmai Konferencia (2013-09-30)

“Hogy is van ez? – 20 év” - SZOSZAK IX. Országos Szociális Szakmai Konferencia 2013. november 7-8.
Hotel Helikon - Keszthely, Balatonpart 5.

“Hogy is van ez? – 20 év”
IX. Országos Szociális Szakmai Konferencia

2013. november 7-8.
Hotel Helikon - Keszthely, Balatonpart 5.

 

 

 

Tisztelt Kollégák, kedves Érdeklődők!

Az Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség Közhasznú Egyesület nevében, immár hagyományos helyen és időpontban invitálom Önöket újra, az együttműködés és az együttgondolkodás lehetőségét kínálva az ezévi, szakmai konferenciánkra.
Önöknek is feltűnt, hogy – annak ellenére, hogy a szakmai hétköznapjainkat alapjaiban meghatározza – senki sem „ünnepelte meg” a – hivatalos nevén a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény – húsz esztendős jogszabályunk „születésnapját”? Mi most erre (is) vállalkozunk.
A találkozónk első napján azok véleményét és álláspontját ismerhetjük meg, akik nap, mint nap alkalmazva a jogszabályt, ismerik annak jó és rossz oldalait, látják, hogy mit képes a mai világban jól szabályozni és miben kellene már alaposan változnia. Nagy örömünkre itt lesz a jogszabály „szülőatyja” is, aki reméljük, elmondja, miért és hogyan lett ilyen ez a mi kis szociális törvényünk… Érdekes előadásra számítunk abban a kérdésben is, hogy mennyire alkalmas vajon – akár az új Alaptörvény tükrében – a szociális jogok érvényre kerülését szolgálni a jelenlegi szabályozás. Értékes tapasztalatait osztja meg a szakmai érdeklődőkkel dr. Borza Beáta, Czibere Károly, dr. Lakner Zoltán, dr. Pánczél Áron és Vecsei Miklós. Szokásaink szerint e nap is kerekasztal-beszélgetéssel zárul.
A második nap a Szociális Törvény útelágazódásairól hallhatunk előadásokat, hiszen 1997-től a gyermekvédelem, 1998-tól a fogyatékosságügy oldalain születtek új, de a 1993-as törvénytől nem teljesen független szabályozások. Ezen témákban is hiteles szakemberek előadásait hallgathatjuk meg. (Egyikük egészen bizonyosan Dudás Zoltán lesz…)
Ezen a napon – Szabó János moderálásával – egy új kezdeményezést is nyitni kívánunk. 2014 ugyanis – a mostani ismereteink szerint – EU-s, parlamenti és önkormányzati választásokat is tartogat számunkra. Nem mindegy azonban, hogy a kormányzást folytatni kívánó vagy azt felváltani akaró politikai erők és szakértőik mit is gondolnak ágazatunk helyzetéről, milyen jövőképet kínálnak számunkra, és véleményük szerint mit remélhetünk a következő négy-öt évtől szakmánkban. (Nem függetlenül például az új, EU-s tervezési szakasztól.)
A második napon tehát a pártok, politikai csoportok szakértői egy rövid „felvezetésre” kapnak lehetőséget, amelyet szokásos, konzultációs jellegű beszélgetéssé, kerekasztallá szeretnénk alakítani, ahol a szakma jelenlévő képviselői kérdéseket és véleményeket is megfogalmazhatnak. Elsősorban azonban nem aktuálpolitikai, mint szakmapolitikai vitafórumra készülünk – mégha tudjuk, kényes időszakban tesszük is ezt. Hisszük azonban, hogy véleményformálásra és kritikai gondolkodásra minden időben szüksége van a szociálpolitikának is.

A részletes program és a jelentkezési lap 2013. október 1-től letölthető lesz a www.szoszak.eu honlapról.

Várunk mindenkit, hiszen a szolgálatunk szempontjából nem érdektelen, hogy vannak-e még érdeklődő és véleménnyel bíró, esetleg érdekérvényesítésre hajlandó szakemberek ebben a szakmában!

Nyitrai Imre, egyesületi elnök, volt helyettes államtitkár

 

Részvételi szándékát a honlapunkról (www.szoszak.eu) letölthető jelentkezési lapon 2013. november 4-ig jelezni szíveskedjék.

 

Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség közhasznú egyesület
Euro-Region Social Profession Community
bejegyzési szám: Főv. Bíróság Pk.60586/2004.
adószám:18185298-1-42
számlaszám: Turai Takarékszövetkezet, 65900200-14806706

 

Meghívó

Program

Jelentkezési lap

 

Forrás: SZOSZAK

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra