Hírek: Pályázati információk

Pályázati felhívás a szociális földprogramok működtetésének támogatására SZOC-FP-09 (2009-11-05)

Pályázati felhívás a szociális földprogramok működtetésének támogatására SZOC-FP-09 A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet szociális földprogramok működtetésének támogatására.

Tisztelt Pályázók!

A SzocioNet Dél-Dunántúli Regionális Módszertani Humán Szolgáltató Központ, mint Területi Menedzser Szervezet, az alábbiakról tájékoztatja.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Nonprofit Kft.) a szociális és munkaügyi miniszter irányítása alá tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról szóló 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete (a továbbiakban: Rendelet) alapján pályázatot hirdet szociális földprogramok működtetésének támogatására (A pályázat kódja: SZOC-FP-09).

A pályázat célja a szociális földprogramok működtetése. A háztartás, mint szociális és gazdasági egység jövedelemszerző képességének erősítése, a szociálisan hátrányos helyzetű inaktív, vagy tartósan alacsony jövedelmű háztartások gazdasági aktivizálása, tevékenységük bővítése értékteremtő munka lehetőségének biztosításával. Az alapcél az alábbi célkitűzéseken keresztül valósítandó meg:
- szociális földprogramot működtető települési önkormányzatok/szervezetek szerepvállalásának erősítése a folyamatos működtetés feltételeihez történő hozzájárulással;
- a területi hátrányok mérséklése;
- a Kedvezményezettek aktivizálásával foglalkoztathatóságuk javítása.

Információk a támogatásról
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 134 600 000 Ft, azaz százharmincnégymillió-hatszázezer forint a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény SZMM fejezet 16/44/1 „Szociális alap- és szakosított ellátások, módszertani feladatok" fejezeti kezelésű előirányzat (ÁHT: 271256) terhére.

A pályázaton legalább 400 000 Ft és legfeljebb 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
A pályázott támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható összes költségének 90%-a lehet. A pályázó által biztosítandó önrész minimum az igényelt támogatási összeg 10%-a, amelynek készpénzben kell rendelkezésre állnia.

Egy összegben, előfinanszírozás formájában történik. A pályázatkezelő a támogatási összeget a támogatási szerződés mindkét fél által történő aláírását követően utalja át. A támogató fenntartja a jogot a támogatási összeg 2010. évi folyósítására.
A pályázatban csak a támogatási időszakot (2009. július 1. - 2010. május 31.) terhelő költségekre vonatkozó pénzügyi bizonylatok számolhatók el, melyek pénzügyi teljesítésének az elszámolási időszak végéig meg kell történnie.

Jelen pályázati felhívásra egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be. Azonos településről érkező pályázatok esetében a Támogató csak egy pályázatot támogat.

Pályázók köre
Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek nyújthatnak be pályázatot:
- helyi önkormányzatok,
- önkormányzati társulások,
- önkormányzat által létrehozott közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező társadalmi szervezetek, alapítványok,
- non-profit gazdasági társaságok,
amelyek a szociális földprogramok működésének idejében (1992-2009 között) a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, annak jogelődjeitől vagy Regionális Fejlesztési Tanácstól szociális földprogram céljára támogatást kaptak.

A pályázat benyújtása
A pályázatot elektronikus úton (e-pályázat) vagy papír alapon (papíros pályázat) lehet benyújtani.

E-pályázat esetén
A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a pályázatkezelő által működtetett EPER szoftveren keresztül. Az internetes pályázati adatlapot a pályázati felhívásban és útmutatóban közölteknek megfelelően hiánytalanul, a kérdésekre választ adva és az ott megjelölt elektronikus mellékletek becsatolásával kell benyújtani.
A pályázat benyújtását megelőzően minden pályázónak a www.esza.hu honlapon regisztrálnia kell magát az EPER-ben, melyhez rendelkeznie kell egy érvényes elektronikus levélcímmel (e-mail cím). A regisztráció menetét és a Regisztrációs nyilatkozat benyújtásával kapcsolatos információkat a Pályázati Útmutató 8.2.1. és 8.2.2. pontja tartalmazza.

Papíros pályázat esetén
A pályázatot papír alapon NÉGY elkülönített példányban (EGY eredeti és HÁROM másolat), illetve CD-n egy példányban, de EGY csomagban (borítékban), kell benyújtani. A papíron benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell a hiánytalanul kitöltött és eredeti aláírással ellátott pályázati adatlapot, programűrlapot, valamint a programűrlapban felsorolt kötelezően csatolandó mellékleteket.
A papíros pályázat benyújtásának helye kizárólag a pályázó szervezet székhelye szerinti megyei Területi Menedzser Szervezet (továbbiakban: TMSZ) lehet. A pályázati dokumentáció átvételét a TMSZ-ek átvételi elismervénnyel igazolják.

A területileg illetékes Területi Menedzser Szervezet elérhetősége az alábbi:
SzocioNet Dél-Dunántúli Regionális Módszertani Humán Szolgáltató Központ
Postacím: 7400 Kaposvár, Füredi u. 65-67.
Személyes kapcsolatfelvétel: 7400 Kaposvár, Szent I. u. 14. II. em. 8. ajtó
Telefon: 82/512-157, 30/7553470
e-mail: modszertan@cssk.hu
Kapcsolattartó munkatársak: Erdős Zsuzsanna csoportvezető, Juhász Szilvia módszertani munkatárs

A pályázatok beadási határideje 2009. december 3. 24:00 óra.
Határidőben benyújtottnak minősül:
- az az e-pályázat, amely az EPER-ben véglegesítésre került;
- az a papíralapú pályázat, amelyet legkésőbb a pályázat beadási határidejéig a területileg illetékes Területi Menedzser Szervezet részére postára adtak, vagy amelyet legkésőbb 2009. december 3. 16 óráig az illetékes TMSZ-nél személyesen leadtak. Postai feladásnál a postai bélyegző dátumát vesszük figyelembe.

A Pályázatkezelő szervezet elérhetősége az alábbi:
ESZA Nonprofit Kft. Hazai Programigazgatósága
1134 Budapest, Váci út 45. „C" épület
www.esza.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentáció letölthető az alábbi címeken:

Pályázati felhívás

Program űrlap

Adatlap

Pályázati Útmutató

Módszertani anyagokat a www.eselyfk.hu honlapon érhetnek el a Szociális Földprogram menüben.

Amennyiben Szervezete pályázatot kíván benyújtani és további információra van szükséges, akkor Területi Menedzser Szervezet fent megjelölt elérhetőségén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Kaposvár, 2009. november 04.


Szabó János
igazgató

 

 

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra