Hírek: Pályázati információk

Kis létszámú bentlakásos fogyatékos intézmények, illetve egyházi és civil fenntartású család- és gyermekjóléti szolgálatok kiegészítő támogatása (KOMP 2019) pályázat (2019-12-23)

Kis létszámú bentlakásos fogyatékos intézmények, illetve egyházi és civil fenntartású család- és gyermekjóléti szolgálatok kiegészítő támogatása (KOMP 2019) pályázat Az EMMI és az NFSZK pályázati felhívását az alábbiakban közöljük

Kis létszámú bentlakásos fogyatékos intézmények, illetve egyházi és civil fenntartású család- és gyermekjóléti szolgálatok kiegészítő támogatása

Pályázat kódja KOMP2019
A pályázat beadási határideje 2020. január 31. 23:55

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

„Kis létszámú bentlakásos fogyatékos intézmények, illetve egyházi és civil fenntartású család- és gyermekjóléti szolgálatok kiegészítő támogatása”
(KOMP2019)
címmel

A pályázat hivatkozási száma

KOMP2019

A pályázat kiírója

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (Továbbiakban: NFSZK)

A pályázat célja, célcsoportja

Kis létszámú fogyatékos személyek számára szociális bentlakásos ellátást, valamint ellátási szerződés keretében család és gyermekjóléti szolgáltatást fenntartó egyházi és nem állami szervezetek.

A támogatás mértéke

A pályázaton vissza nem térítendő támogatás nyerhető el. A pályázathoz önerő biztosítása nem kötelező.

A támogatás elosztása a Pályázati Felhívás és Útmutató című dokumentumban előre rögzített elvek alapján meghatározott módon történik. Az egy pályázóra jutó támogatás összege függ az érvényesen pályázók, a betöltött férőhelyek, a ténylegesen ellátott fogyatékos személyek létszámától, továbbá a halmozott fogyatékossággal rendelkezők létszámától, illetve az ellátási formától, így az előre nem mondható meg. Erre való tekintettel a pályáztatás első szakaszában a pályázóknak nem kell költségvetést készíteniük.

Jelen támogatási konstrukcióban nem tevékenységekre kell pályázni. A támogatás normatív jellegű.

A program forrása

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 445 550 000 Ft, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: NFSZK, Társaság) között létrejövő Támogatói okirat biztosít.

Forrás megnevezése: Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 1. sz. melléklete XX. EMMI fejezet 20/19/10 Egyes szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatása.

Önrész vállalása nem feltétel.

A Pályázati Felhívás és Útmutató tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető.

Támogatásban részesíthetők köre, beadható pályázatok száma

Vissza nem térítendő támogatást igényelhet a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény (a továbbiakban: Kv.tv.) 42. § (1) bekezdése szerinti nem állami szociális fenntartó, amely fenntartóként a pályázat meghirdetésének napján érvényes és jogerős szolgáltatói nyilvántartásba vételről szóló határozattal rendelkezik, illetve a szolgáltatói nyilvántartásba vételről szóló határozatban feltüntetett ágazati azonosítóval rendelkező intézményt tart fenn fogyatékos személyek számára, vagy család- és gyermekjóléti szolgálatot működtet, és megfelel az alábbi feltételeknek:

  • a nyújtott szociális alapszolgáltatások és szakosított ellátások közül az alábbi típusokra van engedélye a szolgáltatói nyilvántartásban, amit a pályáztató a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 57. §-ban meghatározottak közül figyelembe vesz:

Szociális alapszolgáltatás:

  • család- és gyermekjóléti szolgálat

A személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátások:

  • fogyatékos személyek ápoló-gondozó otthona
  • fogyatékos személyek rehabilitációs otthona
  • fogyatékos személyek rehabilitációs célú lakóotthona
  • fogyatékos személyek ápoló-gondozó célú lakóotthona
  • támogatott lakhatás fogyatékos személyek részére

A személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátások esetében a bejegyzett férőhelyszám legfeljebb 30 fő lehet, továbbá a munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozói létszám eléri legalább a férőhelyszám 50%-át.

A pályázat nyilvános.

A pályázati program megvalósítási időszaka

A megvalósítási időszak 2019. január 1-től 2020. január 31-ig tart.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk

A pályázatot (pályázati adatlap és a kötelező mellékletek) 1 db eredeti példányban, spirálozva/fűzve kérjük benyújtani. Továbbá kötelezően benyújtandó 1 db elektronikus adathordozón (CD/DVD/egyéb) a teljes pályázati dokumentációt.

A pályázat befogadásáról a pályázókat elektronikus formában értesítjük.

Pályázni kizárólag a Pályázati adatlap számítógéppel, magyar nyelven történő kitöltésével, illetve a pályázati útmutatóban meghatározott kötelező mellékletek beküldésével lehet.

Benyújtási határidő: folyamatos, de legkésőbb 2020. január 31.

Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amelyet az adott napon (vagy ünnepnap esetén az azt követő első munkanapon) postára adnak. A postára adás tényét a dátumbélyegző igazolja.

A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani a következő címre:

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
1138 Budapest, Váci út 191.
A borítékra írják rá a pályázat kódszámát! (KOMP2019)

Hiánypótlásra egy alkalommal van lehetőség a pályázati útmutatóban részletezett esetekben, legkésőbb a felszólítást követő 5. munkanapig. A hiánypótlás benyújtásának elmulasztása vagy nem megfelelő teljesítése esetén a pályázat elutasításra kerül.

További információ

NFSZK Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája

E-mail: komp2019@fszk.hu

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket kizárólag e-mailben áll módunkban elfogadni. Hivatalos válasznak az e-mailen keresztül adott válaszok minősülnek.

A lényeges, információtartalommal bíró kérdések, illetve a rájuk adott válaszok a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül a www.fszk.hu honlapon jelennek meg a Gyakran Ismételt Kérdések között.

Sikeres pályázást kívánunk!

A pályázati dosszié letöltése

Köszönjük érdeklődését! A letöltési kódot email-ben elküldtük Önnek, de a letöltést már most megteheti.

Letöltöm a pályázati dossziét

Gyakran ismételt kérdések a pályázattal kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A pályázattal kapcsolatos kérdéseit a komp2019@fszk.hu email címen várjuk.

Forrás: NFSZK

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra