Szakmai információk: Szakmai hírek

Hozzáférés az FSZH Szociális Regiszteréhez (2008-12-20)

Hozzáférés az FSZH Szociális Regiszteréhez A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szociális regisztere a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások nyilvántartását tartalmazza.

Szociális regiszter – A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartásának publikus felülete

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szociális regisztere a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások nyilvántartását tartalmazza.

 

Az adatbázis és az abban foglalt adatok alapja a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények ágazati azonosítójáról és országos nyilvántartásáról szóló 226/2006 (XI.20.) Kormányrendelet. Ez a jogszabály kötelezővé teszi az ilyen szolgáltatások működését engedélyező hatóságok számára az általuk kiadott, módosított, visszavont működési engedélyek rögzítését ebben a nyilvántartásban, és ugyanígy, a jogszabályban meghatározott szempontok szerint kötelező félévente adatot szolgáltatniuk a szociális szolgáltatások fenntartóinak is.

Ebből következik, hogy a regiszterben minden, működési engedéllyel rendelkező szociális, gyermekjóléti illetve gyermekvédelmi szolgáltatásnak szerepelnie kell, így az országban jelenleg ez a legteljesebb körű, és a legfrissebb információkat tartalmazó adatbázis a fenti szolgáltatásokra vonatkozóan.

 

A keresési funkciókkal, és a regiszterben szereplő adatok értelmezésével kapcsolatban a Súgó menüpont alatt találhatnak bővebb tájékoztatást.

 

 

 

A szociális regisztert ide kattintva érhetik el.


 

 

 

 

Budapest, 2008. december 10.

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra