Szakmai információk: Szakmai hírek

Elérhetőek az egyházi, nem állami és nemzetiségi önkormányzati szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményfenntartókat megillető 2014. évi támogatás igénylő adatlapjai (2013-12-08)

Elérhetőek az egyházi, nem állami és nemzetiségi önkormányzati szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményfenntartókat megillető 2014. évi támogatás igénylő adatlapjai Módosultak az egyházi, nem állami és nemzetiségi önkormányzati szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményfenntartókat megillető 2014. évi támogatás igénylő adatlapjai (a nevelőszülői ellátást végzőket érinti a változás)!

Támogatás-igénylés

A támogatás igénylésének feltétele, hogy

  • a fenntartó az általa fenntartott szolgáltató, illetve intézmény tekintetében rendelkezzen jogerős működési engedéllyel és
  • megfeleljen
    • az adott évi központi költségvetési törvényben, és
    • az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók normatív állami támogatásáról szóló 213/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Nr.), valamint
    • az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 50. § (1) bekezdésében
    meghatározott egyéb feltételeknek.


Az igénylés határideje

  • a tárgyévet megelőző év november 15-én jogerős működési engedéllyel rendelkező fenntartók részére: tárgyévet megelőző év november 30. (Nr. 3. § (1) bekezdés);
  • új fenntartók esetén a működési engedély jogerőre emelkedésétől számított egy hónap (Nr. 3. § (2) bekezdés).

Támogatás iránti kérelem a tárgyév végéig az igénylési határidő elmulasztása esetén is benyújtható, de ebben az esetben az ügyintézési határidő két hónap (Nr. 3. § (4) bekezdés; Nr. 4. § (1) bekezdés c) pont)


Ügyintézéshez szükséges dokumentumok

A tárgyévet megelőző évben támogatásban nem részesülő fenntartónak a támogatás iránti kérelemhez csatolnia kell az Nr. 3. § (6) bekezdésében felsorolt dokumentumokat.
Adatváltozás esetén - a változást követő tizenöt napon belül - az adatváltozással érintett iratokat mellékelve az adatváltozást be kell jelenteni az igazgatóságnak (Nr. 3. § (8) bekezdés).

A 2014. évi adatlap 2. és 3. számú melléklete módosult (kiegészült került a nevelőszülők becsült létszámára vonatkozó adatbekéréssel).
Azon fenntartóknak, amelyek a korábban közzétett adatlapot töltötték ki, nem szükséges a módosított adatlapot letölteni és a 2014. évi támogatás igénylést azon (ismételten) benyújtani. Nevelőszülői ellátást (is) végző fenntartóknak vagy az új adatlapon, vagy amennyiben a korábbi adatlapot töltötték ki, akkor külön nyilatkozaton kell a nevelőszülők becsült létszámát - szolgáltatónként és fenntartói összesen szinten - megadni az illetékes igazgatóság részére.


Forrás: Magyar Államkincstár

Adatlapok:

Forrás: Magyar Államkincstár
A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra