Szakmai információk: Szakmai hírek

Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről (2017-03-30)

Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről Kérjük, hogy minden önkormányzat, valamint család- és gyermekjóléti szolgálat tegyen meg mindent azért, hogy valamennyi rászoruló gyermek ingyenesen étkezhessen a tavaszi szünetben is!

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) a család- és gyermekjóléti szolgálatok részére is előírja a tájékoztatás és a szülői kérelem benyújtása elősegítésének feladatát.

A Korm. rendelet 13/B. § (5) bekezdése értelmében a család- és gyermekjóléti szolgálat felkeresi a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családot, és segítséget nyújt a jogosultnak a Korm. rendelet 7. melléklet szerinti nyilatkozat kitöltéséhez és benyújtásához.

Kérjük, hogy intézményvezetői feladatkörében szíveskedjék fokozottan figyelemmel kísérni e feladat megvalósulását annak érdekében, hogy a rászoruló gyermekek szülei teljes körű tájékoztatást kapjanak, és ennek alapján részesülhessenek a gyermekek a szünidei gyermekétkeztetés ellátásában.

Felhívjuk a települési önkormányzatok jegyzőinek figyelmét, hogy a 2016/2017. tanévben a tavaszi szünet 2017. április 13-tól 2017. április 18-ig tart, melynek során - a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását követően - 2 napon (2017. április 13. és 18. napján) köteles a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést megszervezni, és a szülő kérelmére biztosítani.

A szünidei gyermekétkeztetés biztosításának kérdései tekintetében a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen kibocsátott „Útmutató a rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása igényléséhez" c. tájékoztató irányadó, melyet a Szociális Ágazati Portálról lehet letölteni.

SZÜNIDEI GYERMEKÉTKEZTETÉS ÚTMUTATÓ

Forrás és további információ: Szociális Ágazati Portál

 

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra