Hírek: Pályázati információk

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Zöld Beruházási Rendszer Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram (2010-04-17)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Zöld Beruházási Rendszer Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a régi mosógépek és/vagy hűtőgépek, A, A+, A++ energia-hatékonysági osztályú új mosógépek és/vagy hűtőgépekre történő cserélésének támogatásra vonatkozó pályázati felhívást tett közzé.



A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a használt mosógépek és/vagy hűtőgépek, A, A+, A++ energia-hatékonysági osztályú új mosógépek és/vagy hűtőgépekre történő cserélésének támogatásra vonatkozó pályázati felhívást tett közzé. A pályázatokat civil szervezeteken keresztül lehet benyújtani amennyiben a pályázó nagycsaládos vagy nyugdíjas vagy fogyatékkal élő vagy munkanélküli.

Az elnyerhető támogatás mértéke és formája:
Valamennyi érvényes és támogatott pályázat esetében a felhasználható támogatás mértéke, A energia-hatékonysági osztályú új hűtőgépenként, új mosógépenként maximum bruttó 60 000 Ft, azaz bruttó hatvanezer forint, A+ és A++ energia-hatékonysági osztályú új hűtőgépenként maximum bruttó 70 000 Ft, azaz bruttó hetvenezer forint. A támogatási összeg nem haladhatja meg a beszerzésre kerülő új háztartási gép vételárát. Az egy pályázó szervezet számára igényelhető és megítélhető támogatás maximális mértéke bruttó 10 000 000 Ft, azaz bruttó tízmillió forint lehet.

A pályázattal kapcsolatos egyedi feltételek:
A támogatás elsődleges célja a klímavédelem, ezért az új háztartási gépek vásárlása mellett a program kiemelt hangsúlyt fektet a programba bevont régi háztartási gépek lecserélésére, visszagyűjtésére. A régi háztartásgépek visszagyűjtéséről, elszállításáról és ártalmatlanításáról a 264/2004 (IX. 23) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően a Támogatottal történt előzetes egyeztetést követően a gyártó gondoskodik.

Pályázati csomag

Bővebb információ: KVVM

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra