Hírek: Pályázati információk

PÁLYÁZAT LAKHATÁSI TÁMOGATÁSRA - Krízis Alap (2010-04-27)

PÁLYÁZAT LAKHATÁSI TÁMOGATÁSRA - Krízis Alap A TÁMASZ Alapítvány a Dél-dunántúli régióban pályázatot hirdet a 2008. szeptember 30-át követően kilakoltatott,
azaz önálló lakhatását elveszített, kiskorú gyermeket nevelő családok önálló lakhatását elősegítő program megvalósítására.

H I R D E T M É N Y

PÁLYÁZAT LAKHATÁSI TÁMOGATÁSRA
a 2008. szeptember 30-át követően önálló lakhatását elveszített,
kiskorú gyermeket nevelő személyek részére



A TÁMASZ Alapítvány a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, illetve a Hajléktalanokért Közalapítvány megbízásából és támogatásával a Dél-dunántúli régióban pályázatot hirdet a 2008. szeptember 30-át követően kilakoltatott, azaz önálló lakhatását elveszített, kiskorú (18 év alatti) gyermeket nevelő családok önálló lakhatását elősegítő program megvalósítására.

Előre láthatóan összesen mintegy 100-110 család lesz támogatható.

AZ PÁLYÁZHAT, AKI
• nagykorú és
• önálló lakhatását (saját tulajdon, vagy önkormányzati bérlet) 2008. szeptember 30-át követően veszítette el és
• az együttköltözőknek legalább egy 18 év alatti gyermek áll gondozásuk alatt és
• önálló lakhatása jelenleg nem biztosított - azaz nem rendelkezik beköltözhető saját tulajdonú lakással, vagy önkormányzati bérlakással és
• az együttköltözők egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 3,5-szörösét (azaz 99.750 Ft/fő-t) és
• vállalja a támogatás folyósításának teljes idejére a támogató intézménnyel való együttműködést, az erre vonatkozó együttműködési megállapodást megköti.

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE
• A támogatás mértéke - az együttköltözők számától függetlenül - egy lakásbérlet esetében legfeljebb összesen 300.000 Ft.
• A teljes támogatás havi egyenlő, vagy csökkenő részletekben legalább 6 hónapon, de legfeljebb 12 hónapon keresztül nyújtható.
• A támogatás kizárólag lakásbérleti, albérleti díjra, a lakásbérlet, albérlet egy összegű tartós lekötésére, kauciójára fordítható.
• A támogatás havi összege a havi bérleti díj összege (rezsiköltségek nélkül), de LEGFELJEBB HAVI 50 EZER FT, amely havonta közvetlenül a kérelmező részére kerül kifizetésre abban az esetben, ha az együttműködést betartja.

 

A pályázat benyújtható 2010. ÁPRILIS 28-TÓL FOLYAMATOSAN, DE LEGKÉSŐBB 2010. SZEPTEMBER 30-IG.

A pályázó személyek a pályázatot kizárólag a kiírásban megjelölt Somogy, Tolna, Baranya megyei mentor szervezeteknél nyújthatják be személyesen.

A részletes pályázati felhívás és Adatlap a
http://www.cssk.hu honlapon a LETÖLTÉSEK MENÜBEN,a Krízis Alap dossziéból tölthető le.

 

 

 

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra