Hírek: Pályázati információk

Fontos változások a pályázatkezelés rendszerében 2011. január 1-jétől (2011-01-02)

Fontos változások a pályázatkezelés rendszerében 2011. január 1-jétől Az egységes fejlesztéspolitika irányelve mentén, az egyszerűbb és átláthatóbb pályázati rendszer kialakításának érdekében 2011. január 1-jétől az ESZA Nonprofit Kft-től a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz kerülnek a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatai.

Az egységes fejlesztéspolitika irányelve mentén, az egyszerűbb és átláthatóbb pályázati rendszer kialakításának érdekében 2011. január 1-jétől az ESZA Nonprofit Kft-től a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz kerülnek a Nemzeti Civil Alapprogram pályázatai.

A pályázóknak nincs teendőjük a pályázati kezelőszervezetek átalakulása kapcsán.

A nyertes pályázók –email-ben kapnak értesítést a változás tényéről. A pályázatokat kezelő közreműködő szervezetben történő változás a fennálló szerződéseket nem érinti, módosításukra nem kerül sor.

2011. január 1-jét követően a Wekerle Sándor Alapkezelő a következő elérhetőségeken áll a pályázók rendelkezésére.

Wekerle Sándor Alapkezelő ügyfélszolgálata

Telefon: (1) 301-3200

E-mail: info@wekerle.gov.hu

Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu), a Wekerle Sándor Alapkezelő (www.wekerle.gov.hu), valamint az ESZA Nonprofit Kft. (www.esza.hu) honlapját.

Forrás: ESZA Nonprofit Kft.

Wekerle Sándor Alapkezelő
Bemutatkozás
2010. november 27-én lépett hatályba az egyes költségvetési szervek központi hivatali jogállásáról szóló 259/2010. (XI. 16.) Kormányrendelet. Ennek értelmében a korábban az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartozó Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága Wekerle Sándor Alapkezelő néven folytatja működését. Az Alapkezelő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányítása alá tartozó központi hivatal, önállóan működő költségvetési szerv. Ha jogszabály vagy kormányhatározat az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatóságát említi, azon az Alapkezelőt kell érteni.

Hazai pályázatok
A Wekerle Sándor Alapkezelő legfontosabb feladata egy hatékony pályázati rendszer működtetése, amely a nemzeti együttműködés elveinek megfelelően biztosítja a hazai költségvetési források értékelvű, átlátható, gyors és hatékony felhasználását, és a lehető legjobb projektek megvalósulását.

Az Alapkezelő készíti elő és bonyolítja le a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz rendelt, hazai költségvetési forrásból megvalósuló egyházi, nemzetiségi, kisebbségi és társadalmi felzárkózással kapcsolatos pályázatokat. Emellett hatáskörébe tartoznak egyes közoktatási, felsőoktatási és ifjúságügyi projektek is. Ugyancsak az intézmény látja el a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerrel és az Útravaló Ösztöndíjprogrammal kapcsolatos feladatokat.

A Wekerle Sándor Alapkezelő a hazai költségvetési források kezelésében szorosan együttműködik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságával, az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársággal, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságával.

Európai uniós projektek
A kormányrendelet értelmében 2010. november 27-től az Alapkezelő, mint akkreditált közreműködő szervezet a felelős az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Programjának (KMOP), Társadalmi Megújulás Operatív Programjának (TÁMOP) és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjának (TIOP) felsőoktatási, közoktatási, esélyegyenlőségi és kulturális pályázatainak kezeléséért. Az intézmény emellett közreműködik az Európai Unió Strukturális Alapok humánerőforrás-fejlesztési forrásainak közvetítésében is. Ugyancsak az Alapkezelő hatáskörébe tartoznak az I. Nemzeti Fejlesztési Terv egyes humánerőforrás-fejlesztési intézkedéseinek fenntartási feladatai. A 2007-2013 közötti időszakban több mint 100 pályázat és kiemelt projekt meghirdetése várható, összesen több mint 538 milliárd forint elnyerhető támogatással.

2011. január 1-től módosul az Alapkezelő feladatköre. Ettől az időponttól kezdve az európai uniós források kikerülnek a hatásköréből, és kizárólag a hazai források elosztásában működik közre.

Forrás: Wekerle Sándor Alapkezelő 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra