Hírek: Pályázati információk

Értékteremtéssel a reményvesztettség ellen (2013-05-25)

Értékteremtéssel a reményvesztettség ellen Meghosszabbították a Szociális földprogram jelentkezési határidejét

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pénteken egy tájékoztatási nap keretein belül ismertette a 21. alkalommal kiírt Szociális földprogram újításait. Megnövelt támogatási keret és könnyített jelentkezés segíti a pályázókat, akik a határidő meghosszabbításának köszönhetően még június 17-ig jelentkezhetnek a programra. Közlemény.

Pályázatonként akár 3 és fél millió vissza nem térítendő állami támogatáshoz is juthatnak idén a Szociális földprogramra jelentkező önkormányzatok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházak, szociális szövetkezetek. A 250 millió forintos hazai forrásból akár 150 pályázó is támogatást kaphat a szociálisan hátrányos helyzetű emberek megélhetésének elősegítésére, életminőségüknek javítására, önálló egzisztenciateremtési esélyeinek növelésére.

A 2013. évi Szociális földprogram számos újításon esett át, ám az alapértékek megmaradtak. A program a helyi munkanélküliség kezelésében, a területi hátrányok mérséklésében, a foglalkoztatás elősegítésében, a munkaképes csoportok aktivizálásában, illetve a feketegazdaság visszaszorításában kíván segíteni. A fenntarthatóság és az önellátás elősegítése mellett kiemelt újítást jelent, hogy a program keretein belül foglalkoztatott hátrányos helyzetű, elsősorban roma résztvevők a 2013–2014-es téli időszakban lehetőséget kapnak egyéb közösségi célú önkormányzati munkákban való részvételre, természetesen az ilyenkor sem szünetelő fólia- és üvegházas munkavégzés mellett.

Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kijelentette, a munkanélküliségben kiemelten érintett területeken uralkodó reményvesztettséget csakis értékteremtő munkával lehet feloldani. Jól bejáratott, stabilan működő programról van szó, amely számos „visszajáró” nyertes pályázóval dicsekedhet, a tapasztalt résztvevők elégedettsége pedig olyan garancia, amely remélhetőleg sokakat ösztönöz a lehetőség kihasználására.

(Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Kormányzati Portál

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra