Hírek: Pályázati információk

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2014-es pályázati kiírásai (2014-02-04)

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2014-es pályázati kiírásai Összesen 130 millió forintra lehet pályázni...

Összesen 130 millió forintra lehet pályázni a határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására; a gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatására; a gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására; továbbá a gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatására.

1. Határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására

A pályázat támogatni kívánja az olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek- és ifjúsági korosztály aktív részvételével – kizárólag Magyarország közigazgatási határán túl megvalósuló – rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és/vagy ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

A pályázatok támogatására 25 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

2. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatására

A pályázat támogatni kívánja az olyan értékközpontú és értékteremtő rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését és hozzájárulnak a fiatalság egészségmegőrzéséhez.

A pályázatok támogatására 70 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

3. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására

A pályázat olyan Magyarországon megvalósuló nem-formális képzéseket támogat, amelynek elvégzésével a fiatalok szociális, környezeti érzékenysége, a tudatos felnőtt életre való felkészülése, állampolgári kompetenciája fejlődik. A pályázat támogatja az ifjúsággal foglalkozó szakemberek gyermek- és ifjúsági animátor képzését.

A pályázatok támogatására 15 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

4. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatására

A gyermek és fiatal korosztály részére és aktív részvételével – kizárólag Magyarország területén megvalósuló – szervezetfejlesztő tevékenységek támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a közösségek erősítéséhez, fejlesztéséhez.

A pályázatok támogatására 20 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. március 03.

 

A részletes kiírás és útmutató itt és a mellékletben olvasható.

(Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság)

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra