Hírek: Pályázati információk

Rajtad áll a jövőd-UNICEF pályázat (2018-10-31)

Rajtad áll a jövőd-UNICEF pályázat Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására

Az UNICEF új kezdeményezése, az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited) idén ősszel Magyarországon is elindul. A kivételesen széles együttműködésben, nemzeti kormányok, multilaterális szervezetek, magánvállalkozások és civil szervezetek összefogásával létrejött komplex platform célja, hogy 2030-ig a fiatal nemzedékek világszerte megfelelő oktatásban és képzésben részesülhessenek, és megtalálják helyüket a munka világában - az ENSZ fenntartható fejlesztési céljaival összhangban. Bejelentése 2018 szeptember 24.-én, az ENSZ közgyűlés margóján történt a New York-i ENSZ székházban.

Ezen a tágabb keretrendszeren belül indul Rajtad áll a jövőd! jelmondattal egy új nemzetközi ifjúsági program - a fejlett világ országai közül 2018-ban egyedül Magyarországon, az UNICEF Magyarország megvalósításában.

Ma 1.8 milliárd fiatal felnőtt él a világon. A jövő az ő kezükben van. Az UNICEF ennek jegyében tehát a 14-24 év közötti fiatalok kiválasztott csoportjainak bevonásával, az ő saját elképzeléseikkel és konkrét megoldási javaslataikkal tesz ajánlásokat a világ döntéshozóinak: hogy megfelelő oktatási, képzési, képesség-fejlesztési és foglalkoztatási programokkal segíthessék ezt a nemzedéket.

Rajtad áll a jövőd!

Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

A programra egy nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A sikeres pályázók egy országos műhelymunkában kezdhetik meg gondolataik formába öntését, amelynek része egy többnapos budapesti képzés. Végül kiválasztásra kerül az öt legígéretesebb kezdeményezés, amelyek részletes kidolgozásához és megvalósításához az UNICEF pénzügyi és szakmai támogatást biztosít. 2019 tavaszán pedig a legjobb helyi projektek nemzetközi zsűri elé kerülnek, amelytől további anyagi támogatást, valamint mentori segítséget nyerhetnek.

A későbbiekben évente megrendezendő program tehát a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik önálló megvalósítása is.

A nyilvános pályázat jelentkezési határideje: 2018. november 19. éjfél

Jelentkezési űrlap innen letölthető

 

A tartalom megosztása

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra