Szakmai információk: Szakmai hírek

Ajánlások a kihűlés megelőzésére – munkaanyag (2012-02-18)

Ajánlások a kihűlés megelőzésére – munkaanyag A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben (vagy munkacsoportjai koordinálásával) készült szakmai útmutatók kiadásának megszokott eljárásrendje szerint minden kéziratot bemutatunk az Intézet honlapján, mint szakmai fórumon.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben (vagy munkacsoportjai koordinálásával) készült szakmai útmutatók kiadásának megszokott eljárásrendje szerint minden kéziratot bemutatunk az Intézet honlapján, mint szakmai fórumon.

Ezután, kollégáink hozzászólásai alapján, tapasztalataikkal kiegészítve készül el a végleges online – ill. lehetőség szerint nyomdai úton is kivitelezett – változat.

Most is ezt az eljárást követjük, amikor az Ajánlások a kihűlés megelőzésére című munkaanyagot szeretnénk bemutatni a honlapon.

Jelen esetben a kézirat szakmai véleményeztetésének különös jelentőséget ad a feladat országos aktualitása, az „összefogás a hideg ellen”. Orbán Viktor miniszterelnök úr az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, 2012. február 3-án erről így fogalmazott: „az ország egy nagy erőpróba előtt áll: mennyire tudunk figyelmesek lenni, és életet menteni, ha hajléktalanokról, ha idősekről, ha egyedülálló emberekről van szó”. Nyilatkozatát követően, a miniszterelnök úr vasárnap látogatást tett az Aszódi úti hajléktalanszállón és személyesen tájékozódott a segítségnyújtás körülményeiről.

A NEFMI Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága már 2011 késő ősze óta folyamatosan, fizetett hirdetésben hívja föl a figyelmet arra, hogy „a tél fagyos időjárása fokozottabb veszélyt jelent hajléktalan embertársainkra és az idősekre, egyedül élőkre egyaránt. A kihűléses halálesetekkel végződő tragédiák sok esetben nagyobb odafigyeléssel megelőzhetők lennének.”

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az ilyen esetek megelőzése érdekében a megyei közgyűlések elnökeihez is felhívást intézett - kiegészítve azt egy összefoglalóval, melyben ismerteti a kihűléses halálesetek megelőzésére, az önkormányzatoktól beérkezett válaszok alapján tett intézkedéseket.

Híradók tudósítanak arról, hogy naponta hány emberéletet sikerül megmenteni.

Fentiek alapján kérjük a területi ellátásokban dolgozó kollégáinkat, hogy 2012. február 24-éig észrevételeikkel, hozzászólásaikkal, a kihűlés megelőzésével kapcsolatos, eredményre vezető helyi szintű kezdeményezések, jó gyakorlatok bemutatásával egészítsék ki a munkaanyagot.

Ajánlások a kihűlés megelőzésére - munkaanyag

 

Forrás: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

A tartalom megosztása

Véleményezés Írja meg véleményét Ön is!

Ellenőrző kód

További hírek A kategória további hírei

« Vissza az előző oldalra